Så få frø - men ofte!

 

Chiliplantene fikk flytte ut i drivhuset dagen før jeg reiste til Roma. 
Jeg rakk så vidt slå på mobiltelefonen etter landing på Leonardo da Vinci Internasjonale flyplass så ramlet meldingene inn: 

"Krise!"

"Flere minusgrader - what to do?"

"Norsk vår kan ta seg en bolle!"

"Snøhælvete!!!"

 

Men det gikk jo helt fint. 
Jeg kom hjem til enorme spinatblader, de liker seg jo faktisk best når det ikke er for varmt.Se her a! Nå blomstrer de snart! Jeg skal la en god del av dem få lov å "gå i stokk", alltså begynne å blomstre, slik att jeg kan høste frø som kan brukes neste år. Spinat kan bli litt kjedelig i smak når den blomstrer, så de som vi ikke skal spare som frøplanter må vi skynde oss å få spist opp. 

Det passer egentlig veldig bra, fordi i den kassa skal straks tomatene få flytte inn. De skriker efter større plass nå!

 

Her er ei som med glede hjelper til med opp-spisingen av spinat! Finner jeg henne ikke i huset eller hos naboen så finner jeg henne i hvert fall i drivhuset. Grønnsakspøbelen min!

Men er det ikke trist at spinatsesongen er over?Nei, for den er ikke over! Men om få uker er det (forhåpentligvis) for varmt for spinat inne i drivhuset, så nå begynner utesesongen. I kassa som står ute kan vi om bare noen dager begynne å høste spinat, salat, dill, pac choi og ruccola. De ble sådde omtrent samtidig som de i drivhuset, men har fått stå ute - uansett temperatur - og det gjør at de bruker noen uker lenger. Perfekt overlapping!Supertrikset over alle supertriks er å så litt, men ofte.
Her er forskjellige kålsorter som er klare for å plantes ut......og her er kålplanter som blei sådd noen uker etter der igjen. Før helga har jeg en plan om å så enda en runde. På så måte håper jeg på å slippe å høste 20 brokkolier samme dag, men sprett over en måneds tid. 
For helt ærlig...fersk brokkoli er top notch i forhold til brokkoli som har vart frossen. Er du uenig?

 Drivhuspøbelen og katta hennes har passet godt på chiliene i minusgrader, mens tomtas sjefspøbel har kost seg i shorts og t-skjorte.Sykt digg å jobbe i jorda i 11 grader og regn, det er så mye lettere enn når det er grisevarmt og jorda er hard og tørr, men litt - bare bittelitt - drømmer jeg meg tilbake til sol og varme. Kan hende det er derfor vi har meska oss i pasta og oliven i fire dager nå. 

Foresten, du har vel husket å gjødsle staudene dine nå? Kugjødselkompost er perfekt.

Buonasera!

 

#hage #vintersådd #spinat #italia #pøbel #bæsj
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

stegenroad

stegenroad

32, Spydeberg

Grønnt, gira, glede. Lokalpatriotisme og med en ønske om en åpen verden. Miljø, natur, hage, jord, holdbarhet, mangfold. We can do it!

Kategorier

Arkiv

hits